• English English English en
  • فارسی فارسی فارسی fa
  • Türkçe Türkçe Turkish tr
صنایع شیمیایی پتروکاسپین سپهر
  • صفحه اصلی
  • گالری
  • درباره ما
  • سودپرک
  • تماس
  • منو
  • Linkedin
  • Instagram

معرفی و آنالیز سودپرک شرکت پتروکاسپین سپهر

سود پرک چیست؟

سودپرک

هیدروکسید سدیم (Sodium hydroxide)یک ماده شیمیایی قدرتمند است که با فرمول شیمیایی NaOH و نام های کاستیک سودا (Caustic Soda Flake)، سود سوز آور، سود جامد پرک و گاهی چربی گیر صنعتی شناخته می شود. این یک ترکیب یونی شامل کاتیون سدیم Na+ و هیدروکسید آنیون OH است.

سود سوز آور در زمینه‌های مختلفی مصرف دارد از جمله به کاربرد آن در تولید مواد شیمیایی، ابریشم مصنوعی، خمیر کاغذ و کاغذ، آلومینیوم، مواد پتروشیمی، پارچه، صابون، صنعت چرم و مواد شوینده می توان اشاره کرد.

مشخصات ظاهری

کاستیک سودا در حالت جامد، سفید رنگ و بدون بو است، این ماده در حالت جامد به صورت پولک و یا گرانوله عرضه می‌شود. فرم پولک آن سود پرک و فرم گرانوله سود گرانول در بازار نامیده می شود. سود پرک به سهولت می‌تواند رطوبت هوا را جذب نماید و پولک ها به یکدیگر چسبندگی پیدا کنند بنابراین استفاده از کیسه های مناسب لمینت دار و حمل و نقل مناسب بسیار حائز اهمیت است.

اگر چه نقطه ذوب سود پرک بالاست و غیر قابل اشتعال ولی این ماده به شدت در آب حل می شود و در حالت محلول در آب به رنگ روشن است. فرایند حل شدن سود سوز آور در آب فرایندی گرماده است. محلول سود پرک در آب  PH بالایی دارد و بسیار لغزنده است. به صورت کلی هنگامی که کاستیک سودا در آب حل می شود خورندگی بیشتر ایجاد می‌کند.

روش تولید

تولید هیدروکسید سدیم در مقیاس صنعتی می تواند به چندین روش انجام شود. تا دهه 1990 محبوب ترین روش تولید روش جیوه بود که اکنون جایگزین آن یک روش غشایی سودمندتر شده است.

در تولید هیدروکسید سدیم به روش غشایی ، هر دو الکترود (آند تیتانیوم و فولاد یا کاتد نیکل) غشایی را که هدایت یون های هیدراته را از یکدیگر جدا می کند. در فضای آندی ، یون های کلرید از آب نمک به کلر گازی اکسیده می شوند ، در حالی که یون های سدیم از طریق غشاء به فضای کاتدی که از طریق آن هیدروکسید سدیم جریان می یابد ، منتقل می شوند. آب به چرخه کاتدیک اضافه می شود ، که در فرآیند تولید از آن برای تولید یون های هیدروکسیل و گاز هیدروژن استفاده می شود. آنیون های هیدروکسیل و کاتیون های سدیم از این طریق تشکیل می شوند. به طور معمول ، این محلول قبل از تخلیه از الکترولیزر با هدف کنسانتره بین 32-35٪ دوباره چرخش می یابد. دست یابی به غلظت 50٪ با تبخیر محلول هیدروکسید سدیم با استفاده از بخار امکان پذیر است.

فرآیند تولید سود پرک به این صورت است که سود مایع طی فرآیند تولید در خطوط تغلیظ، ضمن تبخیر آب موجود در آن، با طی مراحلی و با دقت و نظارت دقیق به سود پرک جامد با خلوص ۹۹-۹۸ درصد تبدیل می‌گردد.

روش ممبران در مقایسه با روش های دیگر دارای این مزایاست:

  • کاهش آلودگی محیط زیست.
  • مصرف کمتر انرژی
  • کاهش خطرات احتمالی برای انسان

شرکت پتروکاسپین سپهر از روش ممبران در تولید سود پرک بهره می گیرد.

مشخصات و آنالیز محصول

مشخصات ظاهری

سود پرک جامد و سفید رنگ و پولکی شکل است با حلالیت زیاد درآب و نسبتا محلول در الکل .  فرآیند سود پرک حل شده در آب یک فرایند گرمازا است.

محلول بدست آمده PH بالایی دارد و بسیار لغزنده است و خاصیت خورندگی دارد.

نکات امنیتی

دستورالعمل های ایمنی کار با سود سوزآور

سود پرک (سود سوز آور | سود کاستیک) ماده شیمیایی سفید رنگ و بدون بو می باشد. این ماده قلیایی و به شدت خورنده بوده و در اثر تماس با چشم ، پوست و استنشاق ممکن است فرد را دچار آسیب هایی همچون سوختگی شیمیایی، اسیب های بینایی و یا حتی کوری کند.
رعایت نکات و دستور العمل های ایمنی سود پرک و سود مایع هنگام استفاده موجب می شود آسیبی به پوست، مجاری تنفسی و چشم نرسد یا در اثر تماس ، آسیب بسیار جزئی باشد.

نکات ایمنی سودپرک

چشم، دستگاه تنفسی و پوست ، اندام های مورد آسیب سود پرک هستند. که در نتیجه تماس با آن فرد دچار سوزش ، تاول، سوختگی، التهاب، کوتاهی تنفس و سرفه های شدید می شود. عوارض آن در آسیب دیدگی شدید تر و حاد ، افت بینایی و یا کوری و از دست دادن چشم نیز می باشد.

تجهیزات ایمنی هنگام استفاده از سودپرک

دستکش لاستیکی ، چکمه لاستیکی پاشنه دار نفوذ ناپذیر، پوشش محافظ گردن و صورت و کلاه لبه دار و عینک محافظ چشم ها در برابر مواد شیمیایی. ضمنا روپوش حتما باید آستین دار و ترجیحا کتانی باشد.

نکات ایمنی سودپرک پس از آسیب

سود پرک ممکن است در اثر افزایش دما و حرارت محیط تجزیه شده و بخار سمی تولید کند. در صورت تماس سود پرک با پوست فورا ناحیه را تا چند دقیقه با آب شستشو دهید. بهتر است فرد را به مکانی ببرید که هوای تازه برای تنفس وجود داشته باشد . در صورت تماس چشمی ، در حالی که پلک ها رو به بالاست ، چشم را سریعا با آب شستشو دهید . حتما فورا به پزشک مراجعه کنید.

کاربردهای سودپرک

کاغذ و خمیر چوب

استخراج آلومینیوم

صنایع چرم

تولید رزین اپوکسی

تصفیه آب و فاضلاب

تولید مواد شیمیایی

پارچه و رنگرزی

صابون و شوینده ها

تولید سفید کننده

داروسازی و پزشکی

تولید الیاف مصنوعی

استخراج و پالایش نفت

حفاری

صنایع فلزات و آبکاری

صنایع کاشی سازی

پت

پنبه

انرژی

تولید مواد غذایی

صنایع فولاد

تولید جوش شیرین

This post is also available in: English Turkish

© کپی رایت - صنایع شیمیایی پتروکاسپین سپهر
رفتن به بالا